Agjencia Zhurnal.mk.

Angellovska-Bezhoska: Përfshirja financiare është rritur dukshëm në vitet e fundit

Shkup, 11 maj – Guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angellovska-Bezhoska, njoftoi së fundmi se përfshirja financiare në Shqipëri është rritur ndjeshëm, duke arritur nga 74% në 2014 në 85% në 2021. Në një intervistë për Aleancën për Përfshirje Financiare (APF), ajo theksoi se përmirësimet kanë prekur veçanërisht të rinjtë në përdorimin e pagesave digjitale. Sipas saj, përkundër përmirësimeve, ende ekziston një hendek në krahasim me ekonomitë e zhvilluara.

Banka Kombëtare, si anëtare e re e APF, është angazhuar në reduktimin e këtij hendeku dhe në forcimin e politikave për mbrojtjen e të drejtave të konsumatorëve dhe zgjerimin e programeve të edukimit financiar. Guvernatorja shtoi se Banka ka edukuar rreth 22,000 persona dhe ka miratuar strategji si Kodi i Praktikave të Mira për Edukimin Financiar.

Për të ardhmen, Banka synon të përmirësojë rregulloret për mbrojtjen e konsumatorëve dhe të zgjerojë përfshirjen financiare, veçanërisht për grupet e margjinalizuara si gratë sipërmarrëse dhe personat me nevoja të veçanta.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky