Agjencia Zhurnal.mk.

Anketa/ Rritet rejtingu i VMRO-DPMNE-së, i LSDM-së ulet

Shkup, 23 dhjetor – Anketa e dhjetorit e MKD.mk, që e ka realizuar agjencia Market Vision, krahasuar me ato të mëparshmet, tregon se numri i qytetarëve që do të dilnin për të votuar në zgjedhjet e ardhshme është në rritje. Dhe ky sondazh konfirmoi trendin në rritje të popullaritetit të VMRO-DPMNE-së dhe liderit të saj Hristijan Mickoski dhe rënien e LSDM-së. Në mesin e të anketuarve filloi të shfaqet partia e re politike e Maksim Dimitrievskit, transmeton Zhurnal.mk.

Në pyetjen se “në cilin lider politik keni më shumë besim”, 12,95 për qind e të anketuarve kanë thënë se Hristijan Mickoski, 6.65% e tyre kanë zgjedhur kreun e BDI Ali Ahmetin, vetëm 4.25% e votuesve kanë besim te kryeministri aktual dhe kryetari i LSDM-së Dimitar Kovaçevski, 3.5% kanë besim te Dimitar Apasiev.

Për herë të parë emri i Maksim Dimitrievskit, kryetarit të partisë së re politike Znam del në anketa me  2,1 për qind besim.

Më shumë se gjysma e të anketuarve deklaruan se nuk i besojnë asnjë lideri politik.

Ndër liderët, sipas anketave të MKD.mk në shkurt, qershor, shtator dhe dhjetor, rritja e popullaritetit të Mickoskit (nga 11 në 13%), rënia e Kovaçevskit (nga 8,2 në 4,3 për qind) dhe Apasiev ( nga 4 në 3,5 për qind. %), dhe stabiliteti i popullaritetit të Ali Ahmetit rreth 6 për qind.

Se cila parti janë të bindur qytetarët se do t’i fitojë zgjedhjet e ardhshme, 16,35 për qind e të anketuarve mendojnë se është VMRO-DPMNE, 5,95 për qind janë të bindur për fitoren e BDI-së, ndërsa 5,65 për qind kanë vendosur për LSDM-në.

Trendi i partive të atyre të anketuarve që deklaruan se do të votojnë, në krahasim me anketat e mëparshme në MKD.mk, tregon rritje të madhe të vendosmërisë së votuesve për VMRO-DPMNE – nga 21,8% në shkurt 2023 në 26,7% në dhjetor. Me LSDM-në, popullariteti në mesin e të anketuarve që kanë vendosur është në rënie – nga 12,4% në shkurt në 9,2% në dhjetor.

Rënie e popullaritetit në mesin e njerëzve të caktuar është regjistruar edhe tek Levica – nga 7,1 për qind në shtator të këtij viti, në 6,6 për qind në dhjetor.

Më shumë se 60 për qind e të anketuarve thanë se do të votojnë në zgjedhjet e ardhshme. Dhe këtu bie në sy trendi i interesimit të qytetarëve për të votuar. Në qershor, kjo shifër ishte 56,8%, shtator 52,2% dhe dhjetor 61,2%.

Anketa është kryer nga data 8 deri më 15 dhjetor duke përdorur metodën CATI – anketë telefonike me kompjuter me 1067 të anketuarve me një interval besimi prej 95% dhe një marzh gabimi +-3%. Mostra është përfaqësuese në nivel të Maqedonisë sipas: rajonit, gjinisë, moshës dhe përkatësisë etnike sipas të dhënave për popullsinë rezidente nga regjistrimi i vitit 2021.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky