Agjencia Zhurnal.mk.

Bislimi: Masat e KE-së ndikuan në vlerësimin ndaj Kosovës

Zëvendëskryeministri i vendit, Besnik Bislimi, gjatë seancës së Kuvendit ka folur për Raportin Komisionit Evropian për Kosovën.

Ai tha se mobilizimi i Qeverisë për ta kapur hapin në procesin e integrimit evropian, pas stagnimit, sipas tij, disa vjeçar po i jep frytet e veta.

Bislimi tha se angazhimi i qeverisë në rrugën drejt BE-së është gjithnjë e më i madh, e për këtë tha se qeveria e mbështet planin e rritjes për Ballkanin Perëndimor, teksa shtoi se masat e vendosura nga BE-ja janë të rëndësishme që të hiqen sa më shpejt nga Komisioni Evropian.

“Raporti i fundit i publikuar më 8 nëntor përfshin zhvillimet nga muaji korrik i vitit të kaluar deri në qershor të këtij viti, por në qoftë se ka pasur zhvillime substanciale pas kësaj periudhe, ato janë përfshirë”.

“Është raporti i parë pas aplikimit tonë për anëtarësim në BE dhe pas vendimit për liberalizim të vizave nga 1 janari i vitit 2024, dy fakte këto që përmenden në raport”.

“Masat e Komisionit Evropian karshi Kosovës janë ende në fuqi dhe besojmë që ka një mundësi që prezenca e këtyre masave ka pasur ndikim edhe në vlerësimin ndaj Kosovës. Masat që janë në fuqi bien ndesh me përpjekjet e rajonit për integrim të përshpejtuar në BE, sidomos edhe me iniciativat e fundit”.

“Kosova ka bërë hapat e duhur, prandaj është shumë e rëndësishme që sa më shpejt t’i tërheqë këto masa që janë të kthyeshme dhe pa pasoja, në mënyrë që fokusi të kthehet në avancimin e integrimit evropian të vendit tonë”, tha Bislimi.

Related posts

Kurti: Kosova udhëheq me rritjen e saj ekonomike në Ballkan, model i suksesit dhe transformimit

D V

Picula: Serbia dëshiron ta kompensojë humbjen e Kosovës duke rritur ndikimin e saj në vendet fqinje

D V

Kurti: Opozita duhet të bëhet gati për zgjedhje, përndryshe nëse ata janë rehat shkon mandati

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky