Agjencia Zhurnal.mk.

ÇFARË ËSHTË KJO BRISHTËSI DHE NGA VJEN

Poezi nga: Marina Tsvetaeva
Përktheu: Kolec P. Traboini

Çfarë është kjo brishtësi dhe nga vjen?
Ata nuk janë të vetmet kaçurrela që unë
kam shtruar ngadalë – dhe buzët që unë
kam njohur – më të errëta se tuat ishin

si yjet që feksin e ikin tej sërish
(çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?)
shumë vështrime kanë lindur e vdekur
këtu përballë syve të mi

dhe gati asnjë këngë të tillë s’kam dëgjuar
në errësirën e natës më parë
(çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?):
këtu, në brinjën e këngëtarit.

Çfarë është kjo brishtësi e nga vjen?
E çfarë duhet të bëj unë me këtë, të ri
këngëtar i fshehtë, që sapo kalon?
Jehona jote është – më e gjatë se e kujtdo.

Related posts

RAMON

D V

Poezia më e vjetër e dashurisë

D V

VARGJE

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky