Agjencia Zhurnal.mk.

Farat chia – të vogla, por përmbajnë lëndë të fuqishme ushqyese

Farat chia janë fara të zeza  nga bima Salvia hispanica, e cila lidhet me menten.

Fara chia ishin një ushqim i rëndësishëm për aztekët dhe majat në kohët e lashta.  Ata i çmonin ato për aftësinë e tyre për të siguruar energji të qëndrueshme. Në të vërtetë, “chia” është fjala e lashtë e fisit maja për “forcën”.

Pavarësisht historisë së tyre të lashtë si një lëndë dietetike, farat chia u njohën si një superushqim modern vetëm kohët e fundit.

Në vitet e fundit, ato kanë shpërthyer në popullaritet dhe tani konsumohen nga njerëz të ndërgjegjshëm për shëndetin në gjithë botën.

Mos u mashtroni nga madhësia – këto farëra të imta përmbajnë një grusht të fuqishëm të lëndëve ushqyese.

Një sasi prej 28 gramë përmban:

Fibra: 11 gram.
Proteina: 4 gram.
Yndyrëra: 9 gram (5 prej të cilave janë omega-3s).
Kalcium: 18% e RDI.
Mangan: 30% e RDI.
Magnez: 30% e RDI.
Fosfor: 27% e RDI.

Ato gjithashtu përmbajnë një sasi të mirë zinku, vitaminës B3 , kalium, vitaminë B1  dhe vitaminë B2.

Related posts

Raporti i Komitetit Evropian kundër Torturës: Në Shutkë, Prilep dhe Shtip janë përmirëuar kushtet, në Idrizovë gjendja alarmante

I Z

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

D V

Shkencëtarët pranojnë se birrat e forta janë më të shëndetshme për një arsye

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky