Agjencia Zhurnal.mk.

Festivali i Pranverës renditet si festë lundruese e OKB-së

Festivali ose Festa e Pranverës është renditur zyrtarisht si një festë lundruese e OKB-së në kalendarin e saj të konferencave dhe takimeve që nga viti 2024 shkruan CMG.
Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, në një rezolutë, pranon rëndësinë e Festës së Pranverës, e cila vërehet në shumë vende anëtare të OKB-së dhe fton organet e OKB-së në selitë dhe stacionet e tjera të detyrës, ku vëzhgohen, të shmangin mbajtjen e takimeve në Festën e Pranverës.
Rezoluta, e miratuar të premten pa votim, inkurajon që kjo marrëveshje të merret parasysh gjatë hartimit të kalendarëve të ardhshëm të konferencave dhe takimeve.
Dai Bing, zv.përfaqësues i përhershëm i Kinës në OKB, tha pas miratimit të rezolutës se Festa e Pranverës, si një festë tradicionale kineze me bashkim familjar dhe urime të mira për vitin e ardhshëm, jo vetëm që mbart idetë e qytetërimit kinez të paqes dhe harmonisë, por edhe vlerat e përbashkëta të njerëzimit si familja harmonike, përfshirja sociale dhe marrëdhënia e shëndoshë mes njeriut dhe natyrës.
Rreth një e pesta e njerëzimit e feston këtë festë në mënyra të ndryshme, shtoi ai.
Rezoluta shërben si një vitrinë e ndikimit të qytetërimit kinez dhe synon të përmirësojë ndërveprimet midis qytetërimeve të ndryshme në mbarë botën. Ajo gjithashtu pasqyron vlerat e diversitetit dhe përfshirjes të promovuara nga OKB-ja, tha ai.

Related posts

Atentat kryeministrit të Sllovakisë, Robert Fico dërgohet i plagosur në spital

Xh M

EEA: Ndryshimet klimatike po shndërrohen gjithnjë e më shumë kërcënim për shëndetin

Xh M

Më 23 maj, OKB-ja voton për rezolutën për Srebrenicën

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky