Agjencia Zhurnal.mk.

Financimi i interkonjektorit të gazit Maqedoni-Greqi/ MF konfirmon 98.6 milionë euro nga BERZH

Shkup, 13 mars – Kuvendi i Maqedonisë së Veriut ka arritur një hap të rëndësishëm drejt realizimit të një projekti vital për gazifikimin rajonal, duke miratuar një ligj që garanton mbështetjen financiare të shtetit për marrëveshjen e huasë me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Ky projekt, i cili synon ndërtimin e një interkonjektori të gazit që lidh Maqedoninë e Veriut me Greqinë, ka për qëllim të rrisë sigurinë e furnizimit me energji dhe të diversifikojë burimet e energjisë në vend.

Ministri i Financave, Fatmir Besimi, ka theksuar rëndësinë strategjike të këtij projekti, duke e cilësuar atë si një ndërhyrje që do të kontribuojë në rritjen ekonomike dhe në përmirësimin e cilësisë së jetesës për qytetarët. Me një investim prej 98.6 milionë euro nga BERZH, shteti ka siguruar një mbështetje të fortë financiare për këtë nismë, e cila pritet të ketë një impakt të madh në pavarësinë energjetike të vendit dhe të rajonit.

Projekti përfshin ndërtimin e një interkonjektori 66 km të gjatë me Greqinë dhe dy seksione të tjera brenda territorit të Maqedonisë së Veriut. Me një financim shtesë nga Banka Evropiane e Investimeve dhe grantet nga Korniza e Investimeve për Ballkanin Perëndimor, ky projekt synon të ndërtojë një infrastrukturë të qëndrueshme energjetike që do të shërbejë si një burim i sigurt për brezat e ardhshëm.

Pas miratimit të ligjit, pritet nënshkrimi i marrëveshjeve të garancisë dhe huasë, si dhe rregullimi i marrëdhënieve ndërmjet Ministrisë së Financave dhe kompanisë realizuese NOMAGAS SHA Shkup, duke hapur rrugën për një të ardhme më të gjelbër dhe të qëndrueshme për Maqedoninë e Veriut.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky