Agjencia Zhurnal.mk.

Gocevski: Rruga jonë drejt BE-së është çështja më e trishtueshme, por edhe më e rëndësishme

Shkup, 9 janar – Zgjedhjet demokratike, paqësore dhe të ndershme do të jenë sfida dhe testi më i madh për ne në vitin 2024, thotë Trajan Gocevski në një intervistë për Nova.mk transmeton Zhurnal.mk

Sipas tij, vazhdimi i rrugës drejt BE-së mbetet çështja dhe obligimi më i trishtuar, por edhe më i rëndësishëm për të gjithë ne si shoqëri, sepse siç thotë ai, askush nuk e kupton se shoqëria maqedonase në tërësi po integrohet në BE.

Individët, grupet apo sektorët, partitë dhe të ngjashme nuk janë të integruara, thotë Gocevski. Integrimet në BE, shton ai, kërkojnë një përgjigje të shpejtë dhe vendimtare pavarësisht se cila shumicë parlamentare do të formojë qeverinë e ardhshme pas zgjedhjeve.

“Kemi hyrë në një vit zgjedhor. BE po hyn në një vit zgjedhor. Dhe NATO do të zgjedhë një Sekretar të Përgjithshëm. Shtetet e Bashkuara, Federata Ruse dhe Ukraina janë gjithashtu në një vit zgjedhor dhe shumë vende të tjera po përballen me një akt të tillë. Sipas disa vlerësimeve, mbi tre miliardë njerëz do të shkojnë në votime në vitin 2024. Është një sfidë e madhe. Ekziston një pasiguri e madhe se cili drejtim do të marrin politikat kryesore. Në këtë kontekst, është e rëndësishme se si do të zhvillohet politika jonë në Maqedoni.

Prandaj, zgjedhjet demokratike, paqësore dhe të ndershme do të jenë sfida dhe testi më i madh për ne në këtë vit 2024, por edhe se si dhe në cilin drejtim do të shkojmë pas zgjedhjeve. Prandaj, për mendimin tim, stabilizimi politik i Maqedonisë duhet të jetë prioriteti numër një i gjithë shoqërisë. Ndarjet etnike, fetare, partiake janë të rrezikshme, por edhe ndarjet në lidhje me integrimin në BE janë të padëshirueshme. Ndarjet në përgjithësi dhe veçanërisht në vijën e BE-së janë të këqija për ne si shtet, madje edhe për stabilitetin dhe sigurinë tonë kombëtare”, thotë Gocevski.

Sipas Gocevskit, uniteti, ai bashkim drejt interesave strategjike afatgjata të shtetit do të jetë momenti nga i cili do të fillojë rruga jonë drejt së ardhmes.

“Nëse jemi një shoqëri me kapacitet të pjekur demokratik, pas këtyre tre dekadave duhet ta kuptojmë këtë dhe ta bëjmë realitet bashkimin në shkallën që është e nevojshme dhe në çështjet vendimtare për shtetin. Me këtë, vendi ynë Maqedonia do të bëhet faktor real i stabilitetit dhe sigurisë rajonale dhe më të gjerë, siç presin nga ne aleatët tanë. Prandaj besoj në atë proces, bëj thirrje që të ndodhë, sado e dhimbshme të jetë për individë apo grupe që nuk ndihmojnë stabilizimin e shtetit, e që realisht ekzistojnë në shoqërinë maqedonase”, thekson Gocevski.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky