Agjencia Zhurnal.mk.

Ja cilat janë profesionet më të paguara në Maqedoninë e Veriut

Shkup, 30 korrik – Enti Shtetëror i Statistikave (ESSH) shpalli pagat mesatare më të larta neto që janë paguar në maj në Maqedoninë e Veriut.

Në sektorin e programimit kompjuterik, konsulencës dhe aktiviteteve përkatëse, pagat më të larta neto janë paguar në shumë prej 93.536 denarë.

Më pas listën pasojnë veprimtaritë tjera profesionale, shkencore dhe teknike me 58.834 denarë, pastaj veprimtaritë e shërbimeve financiare, përveç fondeve të sigurimit dhe pensionalit, me 56.217 denarë.

Në pozitën e katërt është prodhimi i produkteve bazë farmaceutike dhe preparateve farmaceutike me 55.734 denarë dhe marketingu dhe hulumtimi i tregut me 53.114 denarë.

Më herët, Qeveria njoftoi se paga mesatare mujore neto e paguar për punonjës, në maj 2023, është 36.465 denarë.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky