Agjencia Zhurnal.mk.

Katër këshilla për të transformuar një mënyrë jetese toksike

Një mënyrë jetese toksike manifestohet në simptoma fizike, fiziologjike dhe psikologjike.

Shumë njerëz ndjehen të lodhur, të plogësht dhe të fryrë dhe përjetojnë dhimbje të përbashkët dhe dhimbje të përgjithshme të trupit.

Për më tepër, mënyra e jetesës toksike kontribuon në ankth, stres dhe çështje të gjumit. Përfundimisht shfaqen komplikime më serioze, siç janë kolesteroli i lartë, presioni i ngritur i gjakut, diabeti, stresi dhe problemet e zemrës, dhe, për fat të keq, ndonjëherë kanceri.

Mënyra më e lehtë për të parandaluar një mënyrë jetese të shëndetshme të kthehet toksike është fillimi i ri. Si kujdestarë, është e rëndësishme të ndihmoni fëmijët të ndërtojnë themelet që u duhen përmes qasjes në kontrolle të rregullta dhe informacionit në lidhje me sëmundjen, shëndetin, ushqimin, ushtrimin dhe stabilitetin emocional.

Paraqitjet kurrizore dhe kiropraktike për të kontrolluar për keqformime ose mosfunksionime, për të siguruar që shpina po rritet drejt, dhe të monitorojë shëndetin dhe rritjen e kockave.

Konsultime ushqyese për të vlerësuar dietën dhe ushqimin, veçanërisht nëse fëmija është i përfshirë në sporte të rrepta ose aktivitete të tjera fizike ose, në anën tjetër të spektrit, pasivitet të tepërt.

Megjithëse ndërhyrja dhe edukimi i hershëm janë të rëndësishme, për fat të mirë nuk është kurrë vonë për të adoptuar një mënyrë jetese të shëndetshme. Shumë sëmundje dhe gjendje janë të shërueshme.

Mund të parandalohet kur të rriturit njohin ndikimet e një jetese toksike dhe janë të gatshëm të bëjnë ndryshime. Këtu janë pesë hapa për shndërrimin e praktikave toksike në ato të shëndetshme.

  • Njihni çështjet që kontribuojnë në një jetë toksike

Mungesa e arsimit themelor për shëndetin dhe shëndetin është një domethënës. Në një artikull të shkruar nga Patricia Salber, MD, ajo raporton se individët marrin qindra vendime çdo ditë që ndikojnë në mënyrë të favorshme (ose të pafavorshme) në shëndetin tonë.

Megjithatë, jashtë fushatave arsimore të shëndetit publik ose duke mësuar në mënyrë aktive për shëndetin, shumica e të rriturve nuk janë të trajnuar në këto tema.

  • Kërkoni një ekip të integruar të kujdesit shëndetësor

Modeli tradicional mjekësor është të vizitosh një mjek të kujdesit parësor një herë në vit ose vetëm kur është i sëmurë. Ky individ është përgjithësisht një person i vetëm që nuk përqendrohet në ilaçin parandalues ​​ose të integruar.

Një alternativë më e mirë është qasja në një ekip shëndetësor të integruar të përbërë nga praktikues të disiplinave të ndryshme shëndetësore dhe mjekësore përpara se sëmundjet serioze të marrin përsipër mirëqenien e një personi.

  • Ndiqni udhëzimet e rekomanduara

Një plan shëndetësor i përshtatur është i padobishëm nëse pacienti injoron rekomandimet për të marrë ekzaminime shëndetësore ose të ndjekë planet e dietës, ushqimit dhe ushtrimeve.

Për shembull, konsumi i tepërt i sheqerit është i lidhur me sëmundjet e zemrës, mbipesha, ulja e funksionit të trurit, depresioni, çmenduria, diabeti, artriti, shëndeti seksual, përshpejtimi i procesit të plakjes dhe sëmundja e mëlçisë yndyrore.

  • Shmangni rregullimet e shpejta

Të gjithë janë në kërkim të zgjidhjeve të menjëhershme të problemeve që u deshën vite për tu manifestuar.

Shndërrimi i një jetese toksike në një jetë të qëndrueshme dhe të shëndetshme nuk është një zgjidhje e shpejtë, por një zgjidhje shëndetësore afatgjatë.

Bërja e ndryshimeve përfshin të dy sukseset dhe pengesat, si dhe një mentalitet realist.

Related posts

Horoskopi 14 Maj 2024

D V

12 mendime që jua “helmojnë” jetën

D V

Kafshët shtëpiake jua përmirësojnë shëndetin mendor

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky