Agjencia Zhurnal.mk.

Kauma: Maqedonia e Veriut ka demonstruar diplomaci të suksesshme me fqinjët e saj dhe e kupton rëndësinë e angazhimit pozitiv në OSBE

Shkup, 30 nëntor  – Qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë ndërtuar një shoqëri të suksesshme multietnike, ndërsa shteti ka dëshmuar diplomaci të suksesshme me fqinjët e saj dhe e kupton më së miri rëndësinë e angazhimit pozitiv në OSBE, tha sot në fjalimin e saj kryetarja e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, Pia Kauma, në hapjen e Takimit të 30-të Ministror të OSBE-së në Shkup.

Siç theksoi, Organizata njeh përkushtimin e palëkundur të Maqedonisë së Veriut për gjetjen e zgjidhjeve për krijimin e paqes dhe stabilitetit.

Ajo theksoi se ndikimi i agresionit rus në Ukrainë mbetet fokusi i të gjithë rajonit.

“Mizoria dhe vuajtja e popullit ukrainas janë në qendër të vëmendjes sonë. Ne nuk duhet të qëndrojmë të verbër ndaj agresionit të dukshëm të Rusisë dhe dhunës së pahijshme kundër Ukrainës. OSBE përballet me disa sfida”, tha Kauma.

Zhvillimi rajonal, siç tha, nuk mund të garantohet pa paqe dhe stabilitet.

“Po ashtu, edhe Azia Qendrore ka vigjilencën tonë të vazhdueshme, duke qenë se rajoni po përballet me një krizë, pas sulmit terrorist që filloi më 7 tetor dhe kjo sigurisht që ka një ndikim të madh në vendet e tjera”, shtoi Kauma.

Ajo është e mendimit se populli i Maqedonisë së Veriut ka ndërtuar një shoqëri të suksesshme multietnike dhe shteti ka demonstruar diplomaci të suksesshme me fqinjët e saj.

Siç theksoi, presidenca e saj do të vazhdojë të ketë prioritet forcimin e angazhimit drejt paqes dhe stabilitetit.

“Në kohë sfidash të shumta me të cilat po përballemi, puna e OSBE-së është e një rëndësie vendimtare. Ne në Parlament mbështesim Ukrainën, të cilën kam nderin ta drejtoj. Presidenca ime do të vazhdojë të ketë prioritet forcimin e angazhimit tonë për paqen dhe stabilitetin. Ne do të vazhdojmë të trajtojmë tema sfiduese dhe të ofrojmë zgjidhje për qeveritë e vendeve anëtare”, tha Kauma.

Siç tha, bashkëpunimi me të gjithë anëtarët e OSBE-së është kyç.

“Bashkëpunimi me vendet anëtare tregon efektivitetin e punës sonë. Ne do të vazhdojmë mbështetjen tonë për Ukrainën dhe do të punojmë së bashku për të gjetur një zgjidhje për të krijuar paqe dhe stabilitet, shtoi Kauma në fjalimin e saj në hapjen e Takimit të 30-të Ministror të OSBE-së në Shkup. 

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky