Agjencia Zhurnal.mk.

Komanda Amerikane Evropiane: Takim për forcimin e bashkëpunimit në siguri me ministrin e Mbrojtjes së Kosovës

Komanda Amerikane Evropiane, ka shkruar për takimin e zhvilluar ndërmjet udhëheqësit të Departamentit amerikan të Mbrojtjes dhe ministrin e Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci.

Ky takim thuhet se është bërë për të forcuar bashkëpunimin në siguri dhe për të mbështetur tranzicionin e FSK-së në forcë mbrojtëse territoriale, multietnike të ndërveprueshme nga NATO që i nënshtrohet kontrollit civil.

“Udhëheqësit nga DoD & USEUCOM u takuan për diskutime me Ministrin e Mbrojtjes së Kosovës për të forcuar bashkëpunimin në siguri dhe për të mbështetur kalimin e Forcës së Sigurisë në një forcë mbrojtëse territoriale multietnike të ndërveprueshme nga NATO, që i nënshtrohet kontrollit civil”, thuhet në njoftimin e Komandës Amerikane Evropiane. 

Related posts

Kurti: Kosova udhëheq me rritjen e saj ekonomike në Ballkan, model i suksesit dhe transformimit

D V

Picula: Serbia dëshiron ta kompensojë humbjen e Kosovës duke rritur ndikimin e saj në vendet fqinje

D V

Kurti: Opozita duhet të bëhet gati për zgjedhje, përndryshe nëse ata janë rehat shkon mandati

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky