Agjencia Zhurnal.mk.

Kompani nga Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria nënshkruajnë katër marrëveshje me vlerë 3 milion euro

Shkup, 7 dhjetor – Me iniciativën e ministrave të Punëve të Jashtme të Maqedonisë dhe Bullgarisë, Bujar Osmani dhe Nikolaj Milkov, sot në Shkup është mbajtur Forumi i Biznesit me titull “Deri në një miliard e më gjerë”.

Paneli, në të cilin morën pjesë aktivisht përfaqësues nga resurset ekonomike, institucionet industriale dhe komunitetet e biznesit të të dy vendeve, me praninë e më shumë se 150 kompanive, diskutuan tema në fushën e energjisë, infrastrukturës, bujqësisë, turizmit, IT dhe zhvillimit industrial, informon Zhurnal.

“Këtë vit vetëm në tremujorët e parë ka një rritje prej 50%, kështu që shkëmbimi tregtar i ka kaluar 700 milionë euro dhe projeksioni ka treguar që këtë vit do ta kalojë pragun prej një miliardë eurosh”, theksoi Osmani. prezantimin e tij.

Ky trend pozitiv po ndodh pavarësisht se lidhja në infrastrukturë nuk e lehtëson këtë dinamikë, por subjektet e biznesit në të dy vendet po gjejnë mënyra për të bashkëpunuar. Në këtë drejtim sigurisht që do të ndihmojnë grupet e punës ndërsektoriale të riaktivizuara për të cilat është rënë dakord për kalendarin e aktiviteteve dhe takimeve.

“Para nesh është një dekadë në të cilën parashikimet tona janë që Maqedonia e Veriut të përmbushë prioritetin e dytë strategjik dhe të bëhet anëtare e plotë e BE-së. Nuk e kuptoj pse të mos i vendosim vetes një objektiv ambicioz, por të arritshëm: në këtë periudhë, të dyfishojmë këtë një miliard. Kjo nuk bëhet me pritje, as vetëm me ambicie të bizneseve, por edhe duke krijuar kushte të përshtatshme për biznesin: lidhje infrastrukturore dhe energjetike; ndërtimi i hekurudhave, rrugëve; hapja e pikave të reja kufitare, nxitja e bashkëpunimit ndërkufitar etj.”, theksoi Osmani.

Në kuadër të forumit të biznesit janë nënshkruar katër kontrata nga kompani nga të dyja vendet, me vlerë mbi tre milionë euro./Zhurnal.mk

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky