Agjencia Zhurnal.mk.

Mariçiq: Anëtarësimi i përshpejtuar i shtetit në BE është i një rëndësie kyçe për rajonin dhe për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut

Shkup, 3 prill  – Anëtarësimi i përshpejtuar i vendit në BE është i një rëndësie kyçe për rajonin dhe për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut, theksoi zëvendëskryetari i parë i Qeverisë për çështje evropiane, Bojan Mariçiq, në takimin e sotëm me përfaqësuesen e Parlamentit Evropian nga Mbretëria e Holandës, Tineke Strik.

Zëvendëskryeministri Mariçiq, siç kumtoi SÇE, ka theksuar përkushtimin e Qeverisë për realizimin e agjendës evropiane të shtetit.

“Vëmendje e veçantë nga folësit iu kushtua realizimit me sukses të procesit të skriningut, i cili u realizua në 15 muaj, punë intensive dhe e thellë e institucioneve”, theksohet në kumtesën.

Në takim u diskutua për segmente të ndryshme të sundimit të ligjit, zgjedhjet e ardhshme dhe sfidat e shtetit dhe rajonit.

Të dy bashkëbiseduesit ranë dakord se pranimi i përshpejtuar i Ballkanit Perëndimor në BE është i një rëndësie kyçe për Maqedoninë e Veriut dhe rajonin.

“Eurodeputetja Tineke Strik konfirmoi mbështetjen për vazhdimin e integrimeve evropiane të shtetit në të mirë të të gjithë qytetarëve me përfitime të konsiderueshme për zhvillimin socio-ekonomik të shoqërisë”, theksohet në kumtesën. 

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky