Agjencia Zhurnal.mk.

Mësuesit e Yoga-s rrezikojnë shëndetin e legenit

Popullariteti i Yoga-s nuk duket se do të venitet së shpejti.

Ajo sjell përfitime fizike për fleksibilitet dhe ekuilibër, si dhe shpirtërore, gjë që do të thotë se praktikohet nga miliona njerëz në të gjithë botën.

Një gjë e tillë nënkupton një nevojë gjithnjë më të madhe për mëshumë mësues të Yoga-s.

Por tani, ekziston një paralajmërim se ata mund të rrezikojnë shëndetin e legenit.

Benoy Matthews, një fizioterapist në Mbretërinë e Bashkuar, paralajmëron se po sheh një numër në rritje të mësuesve të Yoga-s me probleme serioze në legen – shumë prej të cilëve kërkojnë operacion – sepse ata po i shtyjnë shumë trupat e tyre.

Ai thotë se problemi qëndron tek njerëzit që vazhdimisht i shtyjnë trupat e tyre në pozicione “të përcaktuara”, kur fiziologjia e tyre e parandalon atë.

Rreth gjysma e mësuesve që ai sheh thjesht kanë nevojë për këshilla se si të moderojnë pozicionet e Yoga-s në mënyrë që të mos bëjnë presion të madh në nyjet e tyre.

Por, ata me probleme më të avancuara kanë nevojë për trajtim mjekësor dhe kirurgji – përfshirë zëvendësimet totale të legenit.

Related posts

Raporti i Komitetit Evropian kundër Torturës: Në Shutkë, Prilep dhe Shtip janë përmirëuar kushtet, në Idrizovë gjendja alarmante

I Z

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

D V

Shkencëtarët pranojnë se birrat e forta janë më të shëndetshme për një arsye

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky