Agjencia Zhurnal.mk.

Mish qengji në furrë: I lëngshëm dhe i shijshëm mu sikur ta kishit pjekur nën saç!

Ky gatim që sjell traditë në tavolinat tuaja “të çon” në një ambient fshati, por mund të sillni një aromë të veçantë dhe në kuzhinën shtëpiake.

Kini kujdes që mishi duhet të piqet një kohë të gjatë dhe ngadalë.

Përbërësit e nevojshëm:

▪ Një kilogram e gjysmë mish qengji
▪ 500 ml ujë
▪ Gjysmë preshi
▪ 3 qepë madhësie mesatare
▪ 1 kokë hudhre
▪ 2 karota
▪ 1,2 kg patate
▪ Kripë
▪ Spec të kuq të bluar
▪ Rozmarinë
▪ Majdanoz
▪ Piper

Përgatitja:

Mishit të qengjit në fillim qitni kripën dhe pastaj vendoseni në tepsi, shtoni patatet (bën të jenë të prera apo të plota), preshin, hudhrën, karotën dhe qepën.

Qitni ujin, vajin, shtoni erëzat dhe të gjitha përzieni mirë. Piqeni së paku dy orë në furrë të nxehtë në 200 gradë.

Në orën e parë tepsinë mbulojeni me folie apo të gjitha vendosni në tepsi për pjekje dhe vazhdoni pjekjen.

Ju bëftë mirë. 

Related posts

Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

D V

Racion sallate me fasule dhe avokado

D V

Pite me makarona: Recetë më të lehtë se kjo nuk do të mund të gjeni!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky