Agjencia Zhurnal.mk.

NDRC: Rritja ekonomike e Kinës në tremujorin e parë i tejkaloi pritshmëritë

Norma e rritjes ekonomike e Kinës i tejkaloi pritshmëritë në tremujorin e parë, tha të mërkurën për shtypin një zyrtar nga Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës (NDRC). 

Falë strukturës ekonomike të optimizuar, punësimit dhe çmimeve të qëndrueshme, pritshmëritë e tregut në përgjithësi janë përmirësuar. Kjo ka vendosur një fillim të mirë për gjithë vitin, tha Liu Sushe, Nënkryetar i NDRC, planifikuesi kryesor ekonomik i vendit. 

Liu tha se NDRC do të vazhdojë të intensifikojë zbatimin e politikave makroekonomike, duke përfshirë emetimin e bonove speciale të thesarit ultra të gjata, si dhe rinovimin e pajisjeve në shkallë të gjerë.

Ndërkohë, NDRC është zotuar të vazhdojë të rrisë besimin e tregut.  Do të nxiten më shumë projekte madhore për të tërhequr kapitalin privat. Gjithashtu bankat do të udhëhiqen për të rritur financimin për projektet e investimeve private dhe projektet kryesore kombëtare, tha Liu. 

Në përgjigje të pretendimeve të fundit se Kina po përjeton mbikapacitet prodhimi, Jin Xiandong, Kreu i Zyrës së Kërkimit të Politikave në NDRC, vuri në dukje se çështja duhet të gjykohet objektivisht, bazuar në parimet ekonomike. 

Jin theksoi se në një ekonomi tregu, ekuilibri midis ofertës dhe kërkesës është relativ. Në fakt, çekuilibrat ofertë-kërkesë janë universale, dhe mund të jenë gjithashtu të favorshme për konkurrencën.

Disa palë kanë lidhur gabimisht kapacitetin më të lartë të prodhimit me tregtinë ndërkombëtare. Gabimisht kanë pohuar se një vëllim më i lartë i mallrave të eksportuara, do të thotë mbikapacitet, tha ai. 

Kina importon çdo vit një sasi të madhe patatinash, avionë, sojë dhe naftë bruto, por kjo nuk do të thotë se vendet eksportuese të këtyre mallrave kanë kapacitet të tepërt, shpjegoi ai. 

Vetëm duke forcuar bashkëpunimin, bota mund të arrijë një zhvillim të përbashkët, theksoi ai. (Elona)

Related posts

Atentat kryeministrit të Sllovakisë, Robert Fico dërgohet i plagosur në spital

Xh M

EEA: Ndryshimet klimatike po shndërrohen gjithnjë e më shumë kërcënim për shëndetin

Xh M

Më 23 maj, OKB-ja voton për rezolutën për Srebrenicën

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky