Agjencia Zhurnal.mk.

Në komunat Dibër dhe Qendra Zhupë vendvotimet janë hapur me kohë

Dibër, 224 prill – Në komunat Dibër dhe Qendra Zhupë, të gjitha 43 vendvotimet janë hapur me kohë.

“Vendvotimet janë hapur në orën shtat. Votimi në Komunën e Dibrës po zbatohet në 27 vendvotime prej të cilave 22 janë në qytet, dy në fshatin Mogorçe dhe nga një në fshatrat Xhepisht, Kosovrast i Poshtëm dhe i Epërm. Të drejtë vote kanë 19.334 votues, që është për 123 votues më shumë, krahsauar me ciklin e fundit zgjehdor, zgjehdjet lokale në tertor të vitit 2021. Dje të drejtën e tyre të votimit e realizuan 29 persona të sëmurë dhe të pafuqishëm”, tha Rilind Hasa, kryetar i Komisionit komunal zgjedhor në Dibër.

Sipas Nexhip Iljaz, kryetar i KKZ-Qendra Zhupë, edhe në këtë komunë vendvotimet janë hapur me kohë.

“Votohet në 16 vendvotime, 9 janë në Qendrën Zhupë, nga një në vendbanimet Broshticë, Novak, Elenci, Breshtan, Pralenik, Koxhaxhik, Dolgash. Dje të drejtën e votës e shfrytëzan 3 persona të sëmurë dhe të pafuqishëm”, deklaroi Iljaz.

Në listën e vetme zgjehdore për komunën Qendra Zhupë janë regjistruar 7.383 me të drejtë vote apo 306 më shumë, në rpaort me zgjehdjet e prësëritura për kryetar komune në prill 2022.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky