Agjencia Zhurnal.mk.

Në Parkun Nacional “Mali Sharr”, rritet vazhdimisht numri i deponive të mbeturinave

Tetovë, 7 Gusht – Në vend të mbrojtjes më të madhe duke marrë edhe statusin e Parkut Kombëtar, natyra e Malit Sharr po shkatërrohet gjithnjë e më shumë.

Anëtarët e shoqërive alpinistike çdo ditë shtojnë mini-grumbullime të mbeturinave në zemër të malit.

Në një periudhë kur alpinizmi bëhet modë, ndërgjegjësimi i vizitorëve është në nivelin më të ulët të mundshëm, ndaj lënë pas mbeturinat që sjellin nga qyteti.

Snezhana Novakovska nga PC Tetex thotë se sa më parë duhet të ketë roje të cilët do të shqiptojnë dënime për raste të tilla.

Aleksandar Stojanovski nga Klubi i Alpinistëve Jelak thotë se në malin Sharr janë hapur shumë rrugë nëpër pyje, kështu që në vend që të ecin disa orë për alpinistët me përvojë, tani mali është shumë më i aksesueshëm për alpinistët, të cilët nuk kanë vetëdije për mbrojtjen e mjedisit dhe gjithashtu lëvizin me automjete.

Ndryshe, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor u mburr në faqen zyrtare se janë duke ndërmarrë veprime për pastrimin e deponive të egra.

Sipas ministrit Naser Nuredini, rishfaqja e “deponive të egra” mund të parandalohet nëse komunat, në përputhje me Ligjin për menaxhimin e mbeturinave, sigurojnë grumbullimin dhe transportimin e mbeturinave komunale, duke përfshirë vendbanimet e izoluara.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky