Agjencia Zhurnal.mk.

Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës

Komisioni Rregullativ për Energji, Shërbime të Ujit dhe Shërbime për Menaxhimin e Mbeturinave Komunale në Republikën e Maqedonisë së Veriut ka marrë vendim për rritjen e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,50% në krahasim me vendimin e datës 18.12.2023.

Nga 23.12.2023, nga ora 00:01, çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

“Eurosuper BS-95” benzina motorike – 76.50 (dena/litër)

Benzina motorike “Eurosuper BS-98” – 78.50 (denar/litër)

Naftë karburant “eurodiesel BS (D-E V)” – 73.00 (denarë/litër)

Vaj ekstra-lehtë 1 (EL-1) – 72.50 (denar/litër)
“mazut M-1 NS” – 41.937 (denar/kilogram)

Çmimet me pakicë të benzinës “eurosuper BS-95” dhe “eurosuper BS-98”, si dhe “eurodiesel (D-E V)” dhe vajit ekstra të lehtë shtëpiake (EL-1) nuk ndryshojnë.

Çmimi me pakicë i derivateve “M-1 NS” rritet për 1.017 denarë/kg dhe tani do të arrijë në 41.937 denarë/kg.

Vëmë re se këto janë çmimet maksimale të derivateve të naftës që nga ora 00:01 e datës 23.12.2023. Shitësit me shumicë dhe pakicë të produkteve të naftës dhe karburanteve të transportit mund të vendosin çmimet e produkteve individuale të naftës dhe karburanteve të transportit më të ulëta se çmimet më të larta të përcaktuara.

Related posts

“Bechtel & Enka” kërkon nga Oda Ekonomike e RMV-së sigurimin e 4000 punëtorëve për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10d

D V

Banka Popullore: Ngadalësimi i mëtejshëm i inflacionit, me ç’rast në afat të mesëm do të kthehet drejt mesatares historike prej 2 përqindëve

D V

Samit “Maqedonia 2025”: Thirrje për mobilizim të të gjitha resurseve për zhvillim ekonomik

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky