Agjencia Zhurnal.mk.

Një e katërta e krijuesve me pagesë të YouTube po fitojnë para me Shorts

YouTube ka kohë që po përpiqet të konkurrojë me TikTok dhe tani duket se nga këto përpjekje po vijnë rezultate më serioze.

YouTube Shorts, klipet e shkurtra që platforma dëshiron të konkurrojë kundër TikTok, po bëhen një pjesë gjithnjë e më e rëndësishme e programit të fitimit të parave – më shumë se një e katërta e kanaleve YouTube fitojnë para prej tyre, u tha nga kompania.

Lajmi vjen pak më shumë se një vit pasi YouTube filloi të ndajë të ardhurat nga reklamat me krijuesit që prodhojnë Shorts.

Aktualisht, më shumë se tre milionë njerëz janë në programin affiliate, kështu që numri i atyre që fitojnë nga Shorts është rreth 700-800 mijë.

Për shkak se reklamat në Shorts shfaqen midis klipeve në ‘feed’, ndarja e të ardhurave është e strukturuar ndryshe nga ajo e përmbajtjes me formë më të gjatë – ajo mblidhet dhe më pas ndahet midis krijuesve të kualifikuar bazuar në faktorë si shikimet dhe licencimi i muzikës.

Për momentin, megjithatë, është e paqartë se sa fitojnë realisht krijuesit nga Shorts në krahasim me programet e tjera të fitimit të parave në platformë.

YouTube refuzoi të ndajë detaje, por tha se kompania ka paguar 70 miliardë dollarë për krijuesit gjatë tre viteve të fundit.

TikTok, i cili po përpiqet të konkurrojë më drejtpërdrejt me YouTube duke inkurajuar video më të gjata, përballet me një ndalim të mundshëm në SHBA.

Edhe pse kjo është ende një mundësi e largët, nuk përjashtohet plotësisht, në të cilin rast YouTube do të tërhiqte ish-përdoruesit dhe krijuesit e TikTokut.

Related posts

Teknologjia e re e inteligjencës artificiale e Google që “mund të gjejë syzet e humbura”!

D V

Për të qenë të qartë: TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

D V

Vjen GPT-4o – çfarë thotë për këtë risi Mira Murati

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky