Agjencia Zhurnal.mk.

Omëletë e bardhë e shpejtë me dy lloje djathërash: Kafjall i përsosur i cili ju shkrihet në gojë!

Fjala është për omëletën e shpejtë nga të bardhët e vezëve, përgatitja e së cilës zgjat afro dhjetë minuta.

Përbërësit:

– ½ luge vaj ulliri;
– 3-4 domate qershi;
– 3-4 të bardhë të vezëve (gjysmë filxhani prej 240 ml);
– 30 gramë mozzarella të grirë në rende;
– 1 lugë e vogël parmezan të grirë në rende;
– kripë;
– piper.

Përgatitja:

Nxehni tiganin, shtoni vajin dhe domatet e grira hollë.

Qitni kripë, piper dhe lërini në zjarr përafërsisht një minutë.

Shtoni me pirun lehtësisht të bardhët e tundura të vezëve, qitni sipër mozzarelën dhe parmezanin, mbuloni tiganin dhe ulni zjarrin.

Piqni derisa të krijohet omëletë kompakte.

Hiqeni nga zjarri dhe menjëherë shërbejeni.

Ju bëftë mirë.

Related posts

Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

D V

Racion sallate me fasule dhe avokado

D V

Pite me makarona: Recetë më të lehtë se kjo nuk do të mund të gjeni!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky