Agjencia Zhurnal.mk.

Plasohen 64,5 milionë euro ndaj kompanive vendore përmes Bankës Zhvillimore

Shkup, 22 dhjetor – Banka Zhvillimore e Maqedonisë së Veriut SHA Shkup ka plasuar mjete në vlerë prej 64,5 milionë euro nga kredia e Bankës Evropiane për Investime përmes linjës kreditore EIB 7 për kapital qarkullues të përhershëm dhe investime për NVM-të dhe kompanitë me kapital të mesëm, përfshirë edhe tranzicionin e gjelbër.

Me këto mjete mbështeten 201 projekte (94 për investime afatgjata dhe 107 për kapital qarkullues) dhe mundësohet hapja e 206 vendeve të reja të punës, njofton Banka Zhvillimore.

Mjetet nga linja kreditore vendosen përmes bankave komerciale dhe kryesisht janë të dedikuara për kompanitë në segmentin e prodhimit dhe tregtisë.

Huatë plasohen me normë interesi deri në 3.5% në vit ndaj përdoruesve të fundit. Afati i shlyerjes së kredisë është deri në 12 vjet për kreditë për investime dhe projekte me kapital mesatar, dhe deri në 3 vjet për kreditë për kapital qarkullues.

Me këtë kredi, të cilën Banka Zhvillimore e ka lidhur me BEI më 24.07.2023, janë siguruar 100 milionë euro me kushte të favorshme, si mbështetje direkte për kompanitë e vogla dhe të mesme dhe kompanitë me kapital mesatar të tregut. 

Related posts

“Bechtel & Enka” kërkon nga Oda Ekonomike e RMV-së sigurimin e 4000 punëtorëve për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10d

D V

Banka Popullore: Ngadalësimi i mëtejshëm i inflacionit, me ç’rast në afat të mesëm do të kthehet drejt mesatares historike prej 2 përqindëve

D V

Samit “Maqedonia 2025”: Thirrje për mobilizim të të gjitha resurseve për zhvillim ekonomik

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky