Agjencia Zhurnal.mk.

Punonjësit u besojnë liderëve që kanë këto 5 zakone

Organizatat janë përpjekur të thyejnë zakonit mbi atë që e bën kulturën e punës të shëndetshme dhe fitimprurëse. Ky është besimi.

Punonjësit besojnë se personat që menaxhojnë duhet të jenë transparentë në praktikat e tyre të biznesit. Transparenca më pas krijon besimin.

Liderët e besueshëm:

Janë të gatshëm të heqin dorë nga pushteti

Shumë udhëheqës të suksesshëm heqin dorë nga pushteti dhe ia besojnë atë ekipit të tyre. Ata e bëjnë këtë sepse janë të sigurtë në aftësinë e ekipit të tyre dhe u besojnë atyre për të bërë punën. Për më tepër, duke hequr dorë nga fuqia e tyre dhe duke e rrëzuar autoritetin e tyre, ata fuqizojnë të tjerët të marrin vendime, duke krijuar kështu një kulturë proaktive të lider-lider të suksesit, sesa një kulturë lider-ndjekës.

Tregojnë qëndrueshmëri të jashtëzakonshme përballë vështirësive

Thomas Edison dikur ka thënë: “Shumë nga njerëzit kanë dështuar sepse nuk e kuptuan sa afër suksesit ishin kur u dorëzuan.” Lider të tillë janë ata që reflektojnë nga pengesat duke vetë-diagnostikuar pse të njëjtat problematika vazhdojnë të shfaqen pa pushim. Ata do të rimarrin situatën në dorë dhe do të jenë të hapur për të ndryshuar shumë më shpejt – duke ndryshuar atë që i mban të ecin përpara dhe duke ndryshuar atë që nuk u shërben më atyre dhe kompanisë së tyre. Ky është dikush të cilit mund t’i besosh.

Janë të gatshëm të japin besim së pari

Udhëheqësi global i mendimit Stephen M.R. Covey, autor i “The Speed ​​Of Trust” thotë se një ekip me besim të lartë do të prodhojë rezultate më shpejt dhe me kosto më të ulët. Por këtu lind pyetja: a duhet së pari të fitoni besimin e njerëzve tuaj? Apo zhvillohet duke ju besuar njerëzve së pari, pikave të tyre të forta, aftësive dhe angazhimit të tyre? Me fjalë të tjera, me cilën nga këto dy pohime do të pajtoheshit?

  • Besimi është diçka që njerëzit duhet ta fitojnë.
  • Besimi është diçka që duhet dhënë si dhuratë.

Nëse keni zgjedhur A, ju jeni shumica. Mendimi konvencional thotë se njerëzit duhet të fitojnë besim së pari, dhe nëse e shkelin atë besim, bëhet e vështirë ta fitojnë përsëri, apo jo? Por nëse keni zgjedhur B, ju jeni një hap para. Është zbuluar se, në organizatat e shëndetshme, liderët janë të gatshëm t’u japin besim ndjekësve të tyre së pari, dhe ata e japin atë si një dhuratë edhe para se të fitohet.

Tregoni përulësinë si një forcë lidershipi

Kam dëgjuar disa herë nga njerëz në pozicione të larta që përulësia është dobësi. Megjithatë, ky virtyt është ai që pikërisht e bën një lider të mirë duke lënë mënjanë krenarinë, egoizmin, gjykimin, kontrollin dhe impulsivitetin.

Autori dhe studiuesi i njohur Jim Collins ndoshta i ka kushtuar më shumë kohë kërkimit dhe shkrimit për liderët e thjeshtë se çdo teme tjetër në studimin e tij historik të “Level 5 Leadership”. Ai deklaron:

Level 5 leaders (liderët e nivelit 5) kanalizojnë nevojat e tyre të egos larg vetvetes dhe kanë si qëllimin e tyre më të madh ndërtimin e një kompanie të shkëlqyeshme. Nuk është se liderët e Nivelit 5 nuk kanë ego apo interes vetjak. Në të vërtetë, ata janë tepër ambiciozë, por ambicia e tyre është para së gjithash për institucionin, jo për veten e tyre.

Janë të gatshëm të kërkojnë ndihmë nga kolegët

Pyesni veten si po ia dilni në rolin tuaj të liderit? Merrni parasysh të bëni një nga gjërat më të guximshme për t’ju ndihmuar të rriteni: Pyesni punonjësit tuaj. Duhet përulësi për të thënë “A po ec mirë?” Por duhet edhe më shumë përulësi për të marrë parasysh përgjigjen. (Linkedin)

Related posts

Raporti i Komitetit Evropian kundër Torturës: Në Shutkë, Prilep dhe Shtip janë përmirëuar kushtet, në Idrizovë gjendja alarmante

I Z

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

D V

Shkencëtarët pranojnë se birrat e forta janë më të shëndetshme për një arsye

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky