Agjencia Zhurnal.mk.

Shëndeti është pasuria më e çmuar në jetë

Asnjë pasuri nuk është aq e çmuar sa shëndeti dhe prania e dikujt që na do. Këto janë luksi i vërtetë i jetës. Kjo është e rëndësishme, pasi ne vrapojmë furishëm në kërkimin e vazhdueshëm të diçkaje materiale, por le të ndalemi për një moment dhe të reflektojmë për këtë koncept.

Një nga lukset më të mëdha të jetës

Do të ishte e drejtë dhe e dobishme të fillonim nga vetvetja dhe të kuptojmë nëse modeli i jetës që shikojmë në të vërtetë është ai i duhuri. Pasuria, luksi i vërtetë i jetës, matet me një makinë më luksoze, një fustan më të shtrenjtë, një llogari bankare me më shumë para. Nëse kuptojmë se kjo nuk është ajo që na bën të pasur dhe të lumtur, atëherë duhet të fillojmë nga një këndvështrim tjetër. Ai që na mëson se luksi më i madh i jetës është shëndeti dhe ndarja e qetësisë me dikë që duam.

Thjeshtësia është më e vlefshme sesa madhështia

Ne jemi mësuar të masim gjithçka me njësinë e pasurisë, duke parë dhe gjykuar çdo aspekt të jetës sipas kostos. Sikur një ndjenjë, qetësia e brendshme, thjeshtësia e mënyrës së jetesës së një personi merret si diçka e parëndësishme. Vetëm kur humbasim atë që menduam se e fituam, kthehemi dhe kuptojmë se cili është luksi i vërtetë dhe i paçmueshëm i jetës.

Një e mirë materiale mund të prishet dhe të blihet përsëri, por askush nuk mund të blejë momente të vërteta dashurie, ashtu si nuk ka dhuratë më të çmuar sesa shëndeti. Nëse nuk e kuptojmë se po kërkojmë një seri qëllimesh false, nuk do ta ndryshojmë kurrë rrjedhën e jetës sonë.

Nuk është çështje të gërshetimit të lëvdatave për mungesën e objektivave dhe qëllimeve, por të fillimit të ripozicionimit të asaj që është me të vërtetë e rëndësishme. Të jetosh vazhdimisht me ankth dhe me pamundësi për të shijuar momente të thjeshta gëzimi me ata që do, nuk është sinonim i pasurisë.

Kultivimi i neurozës dhe pakënaqësisë sepse një koleg ka blerë një makinë më luksoze nuk është një shenjë e respektit për veten. Vetëm duke kuptuar se cilat janë lukset e vërteta të jetës mund t’i themi vetvetes, sa të pasur jemi në të vërtetë.

Related posts

Ndalimi i kalorive në tërësi nuk është i domosdoshëm kur provoni të humbni peshë

D V

Fëmijët që hanë mëngjes mësojnë më mirë

D V

Gjashtë “truqe” si të humbni peshë pa duruar urie

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky