Agjencia Zhurnal.mk.

Spasovski: Maqedonia gjatë këtyre 12 muajve ka treguar se me dialog mund të arrihen rezultate

Shkup, 30 nëntor – Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, në një intervistë për “Kosovo Online” theksoi se niveli i sigurisë në Shkup për samitin e sotëm të OSBE-së është ngritur në nivel të lartë, janë vënë në dispozicion të gjitha kapacitetet e Ministrisë së Punëve të Brendshme, dhe me këtë çdo gjë do të shkojë sa më mirë.

Spasovski theksoi se Këshilli Ministror i OSBE-së është një ngjarje e madhe dhe komplekse, ndërsa besimi i organizatës paraqet mirënjohje për Republikën e Maqedonisë së Veriut për gjithçka që është bërë në vitin e kaluar gjatë presidencës së Shkupit me të, për çka kërkon angazhim dhe përkushtim të madh.

“Maqedonia iu afrua zgjidhjes së mosmarrëveshjeve me Greqinë dhe Bullgarinë në mënyrën më të mirë të mundshme, arritëm një marrëveshje për njohjen e Kishës Ortodokse Maqedonase.

E gjithë kjo tregon se ekziston një nivel i lartë i besueshmërisë, një shkallë e lartë e vlerave demokratike, të cilat janë të pranishme në Maqedoninë e Veriut dhe samiti i OSBE-së është një njohje shtesë për ne.

Maqedonia gjatë këtyre 12 muajve, por edhe që kur ekziston si shtet i pavarur, ka treguar se me dialog mund të arrihen rezultate”, theksoi ministri Spasovski.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky