Agjencia Zhurnal.mk.

Subvencione për vreshtarët nga 40.000 deri në 52.000 denarë për hektar

Kultivuesit e rrushit për prodhim të verës do të marrin subvencione prej 40.000 deri në 52.000 denarë për hektar, thuhet në kumtesën e LSDM-së.

“Me ndryshimet në programin për pagesa direkte, subvencionet për kultivuesit rriten nga 40.000 denarë për hektar në 52.000 denarë për hektar.

Gjithashtu, po krijohet një masë e re për të mbështetur vreshtarët për rrushin e prodhuar të verës që dorëzohet në objektet e regjistruara të prodhimit të verës me denarë shtesë për kilogram.

Deri në fund të vitit do të vijojë realizimi i paradhënies prej 30 për qind të subvencioneve, me të cilën janë siguruar 150 milionë denarë për kultivuesit, thonë nga LSDM.

Related posts

“Bechtel & Enka” kërkon nga Oda Ekonomike e RMV-së sigurimin e 4000 punëtorëve për ndërtimin e korridoreve 8 dhe 10d

D V

Banka Popullore: Ngadalësimi i mëtejshëm i inflacionit, me ç’rast në afat të mesëm do të kthehet drejt mesatares historike prej 2 përqindëve

D V

Samit “Maqedonia 2025”: Thirrje për mobilizim të të gjitha resurseve për zhvillim ekonomik

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky