Agjencia Zhurnal.mk.

Të është vjedhur telefoni, Google ka një zgjidhje për ju për ta gjetur atë

Pas një vonese të gjatë, Google lansoi rrjetin Find My Device për gjetjen e telefonave dhe pajisjeve të tjera “offline” në fillim të prillit.

Kjo fillimisht është e kufizuar në SHBA dhe Kanada, me një zgjerim të plotë global të planifikuar për në fund të qershorit ose në fillim të korrikut, me disa rajone që tashmë ka filluar.

Rrjeti Find My Device u shfaq në Britaninë e Madhe, por pyetja është nëse kudo dhe funksionon në atë vend sepse Google zakonisht është i ngadalshëm në çështje të tilla.

Kur Google hap rrjetin Find My Device, në telefonin tuaj mund të shfaqet kërkesa që ju kërkon të pranoni t’i bashkoheni dhe ju duhet ta pranoni atë nëse dëshironi të jeni pjesë e rrjetit.

Qëllimi i krijimit të këtij rrjeti është që sa më shumë anëtarë të ketë, aq më të mëdha janë shanset tuaja për të gjetur pajisjen tuaj nëse e humbni ose vidhet. Kjo përfshin jo vetëm telefonat Android, por edhe kufjet dhe pajisjet e tjera.

Për momentin, kjo veçori funksionon vetëm në serinë e telefonave Pixel 8, por Google po punon me prodhues të tjerë për ta sjellë funksionin edhe në telefonat e tjerë. 

Related posts

Teknologjia e re e inteligjencës artificiale e Google që “mund të gjejë syzet e humbura”!

D V

Për të qenë të qartë: TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

D V

Vjen GPT-4o – çfarë thotë për këtë risi Mira Murati

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky