Agjencia Zhurnal.mk.

Të rinjtë në Maqedoninë e Veriut largohen nga shtëpia e prindërve të tyre në moshën 32,1 vjeçare

Beograd, 13 mars – Për dallim nga vendet më të zhvilluara në Evropë, të rinjtë në Ballkan mjaftë vonë largohen nga shtëpitë e prindërve të tyre dhe bëhet më të pavarur, tregon hulumtimi i Eurostat, sipas të cilit, të rinjtë në Maqedoninë e Veriut e braktisin shtëpinë e prindërve të tyre në moshën 32,1 vjeçare, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Të rinjtë në Kroaci e braktisin shtëpinë e prindërve të tyre mesatarisht në moshën 33,4 vjeçare, ndërsa të rinjtë në Estoni më herët në moshën 22,7 vjeçare mesatarisht.

Mesatarisht, të rinjtë në Serbi e braktisin shtëpinë e prindërve të tyre në moshën 31,4 vjeçare, në Mal të Zi në 33,3 dhe në Maqedoninë e Veriut në moshën 32,1 vjeçare. Nga ana tjetër, të rinjtë nga pjesa tjetër e Evropës e braktisin shtëpinë e prindërve të tyre në vitet e hershme të njëzeta (Estoni 22,7, Holandë 23, Francë 23,4, Britaninë e Madhe 24,6, Lituani 24,7 vjeçarë).

Sipas ekspertëve, shkaqet kryesore për qëndrim shumë më të gjatë në shtëpinë e prindërve të të rinjve në Ballkan, në krahasim me pjesën tjetër të Evropës, pjesërisht qëndron në traditën (lidhjet më të fuqishme familjare në rajonin tonë), por shkak më dominant gjithsesi është mungesa financiare e të rinjve (para së gjithash për shkak të mungesës së vendeve të mjaftueshme mirë të paguara të punës). 

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky