Agjencia Zhurnal.mk.

Tomovski: Nëse qeveria dëshiron të rrisë pensionet, duhet të zvogëlojë krimin

Shkup, 26 tetor – Ivica Tomovski, anëtar i Komiteti Qendror të OBRM-PDUKM-së, në debatin e djeshëm me titull “Koha për ndryshime në politikën pensionale – Politika të reja për një të ardhme më të mirë” në kuadër të fushatës “Është e rëndësishme!” Ndryshimet varen nga ju”, tha se ka disa mënyra nëse qeveria dëshiron të plotësojë kërkesat e pensionistëve dhe në radhë të parë duhet të fillojë duke parandaluar nivelin e lartë të korrupsionit, ekonominë gri, si dhe inflacionin.

“Ka disa mënyra se si qeveria mund të strehojë pensionistët. Para së gjithash duhet të parandalojmë emigracionin e të rinjve, korrupsionin e madh, ekonominë gri, uljen e interesit të qeverisë për zgjidhjen e këtij problemi dhe inflacionin. Masat që duhet të zbatojë qeveria duhet së pari të investohen në ekonomi, pra në sektorin real dhe në uljen e emigrimit të të rinjve. Dhe këtë mund ta bëjë në tre hapa, afatshkurtër, afatmesëm dhe afatgjatë”, tha Tomovski.

Sipas Tomovskit, pensionistët në vend që t’i gëzojnë ditët e pensionit tani janë të detyruar të kërkojnë të drejtat e tyre përmes protestave.

“Afatshkurtër duhet të plotësojë menjëherë nevojat e pensionistëve, sepse këtu ka nëna, baballarë, gjyshër, që kanë marrë pjesë në ndërtimin e këtij vendi dhe duhet të gëzojnë të drejtat e tyre në ditët e pensionit. Ndërsa në planin afatgjatë dhe afatmesëm, qeveria duhet të komunikojë vazhdimisht me sektorin real dhe të parashikojë masa për punësime të reja, paga më të larta, siç ka pasur në të kaluarën, të cilat kjo qeveri i hoqi”, shtoi ai.

Tomovski theksoi se nëse para 15 viteve për një pensionist kishte 5 të punësuar, sot për një pensionist kemi 1.6 të punësuar.

“Në sektorin e pensioneve ka të dhëna të këqija, nëse para 15 viteve për një pensionist kishte 5 të punësuar, sot për një pensionist kemi 1.6 të punësuar”, theksoi ai dhe shtoi se qëllimi i OBRM-PDUKM-së është që të jetë 3 me 1, sepse siç u tha, në këtë mënyrë mund të barazojmë pagën minimale me pensionin minimal në Maqedoni.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky