Agjencia Zhurnal.mk.

Trajtoni mirë trurin tuaj duke ngrënë çokollatë

Ekzistojnë lloje të ndryshme të çokollatës por çokollata e pastër, pa sheqer përmban vetëm kakao dhe gjalpë kakaoje, ndërsa ajo që ne konsumojmë sot është një kombinim i kakaos me sheqer, transmeton Klan Kosova.

Çokollata me qumësht është një kombinim midis kakaos, qumështit të freskët apo atij pluhur dhe sheqerit, e cila është pozitive për personat që kanë shtypjen e ulët të gjakut.

Çokollata përmban alkaloid të cilat kanë disa efekte psikologjike te njerëzit, ndërsa çokollata e zezë përmendet shumë për efektet pozitive që ka në shëndetin e gjithësecilit, pasi përmban antioksidantë të cilat zvogëlojnë formimin e radikaleve të lira.

Çokollata e bardhë nuk ka në përmbajtje të saj aspak kakao por vetëm gjalpë kakaoje, qumësht, dhe sheqer ndërsa ajo e zezë ka sasi të mëdha yndyrnash. Çokollata e cila nuk ka fare sheqer është thjesht liker çokollate dhe ka shije të hidhur.

Related posts

Raporti i Komitetit Evropian kundër Torturës: Në Shutkë, Prilep dhe Shtip janë përmirëuar kushtet, në Idrizovë gjendja alarmante

I Z

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

D V

Shkencëtarët pranojnë se birrat e forta janë më të shëndetshme për një arsye

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky