Agjencia Zhurnal.mk.

Vendimet nga seanca e 213 e Qeverisë

Shkup, 22 dhjetor – Në seancën e 213-të të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, u miratua propozimi që 40 mijë bujqit ë marrin subvencione në parapagim, si dhe financimi i renovimi i sallës “Rabotniçki” në Shkup.

“Në seancën e sotme, u miratuan ndryshimet dhe plotësimet e programit dhe udhëzuesit, përmes së cilave i mundësohet bujqve në shtet, për herë të parë deri më tani të marrin pagesën në parapagim për subvencione”, sqaroi Qeveria.

Ministria për Bujqësi është propozuesi e këtij vendimi, bazuar në modelin e ri të subvencionit që e solli Qeveria. Ata do të marrin 30 % e subvencioneve gjatë javës së ardhshme. Qeveria vendosi që të zgjatet afati deri 30 dhjetor për aplikim në Agjencinë për Mbështetje Financiare në zhvillimin bujqësore dhe rural.

“Qeveria në seancën e sotme miratoi Vendimin për shpërndarjen e mjeteve të Buxhetit të RMV-së për vitin 2023, konkretisht nga Agjencia për Rini dhe Sport te Komuna Qendër”, sqaroi Qeveria, në lidhje me 30 milionë denarët për renovimin e sallës sportive “Rsabotniçki”.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky