Agjencia Zhurnal.mk.

Vjen GPT-4o – çfarë thotë për këtë risi Mira Murati

Kompania Open AI prezantoi sot modelin multifunksional të Inteligjencës Artificiale (AI) gjeneruese GPT-4o (o=omni), i cili mund të analizojë zërin, imazhin dhe tekstin në kohë reale.

Kompania planifikon ta prezantojë atë me produktet e saj në javët në vijim.

Open AI thekson se GPT-4o është një hap drejt një ndërveprimi shumë më natyral njeri-kompjuter, pasi pranon si hyrje çdo kombinim teksti, tingulli dhe imazhi dhe gjeneron një përgjigje multimodale.

“Kjo është hera e parë që ne po bëjmë vërtet një hap të madh përpara sa i përket lehtësisë së përdorimit”, tha shefja e teknologjisë e Open AI, Mira Murati, raporton CNBC.

Modeli i ri i AI do të jetë në gjendje të njohë emocionet në zërin e përdoruesit, të komunikojë më shpejt dhe më mirë se më parë në 50 gjuhë të ndryshme, si dhe të përmirësojë ndjeshëm aftësitë e chatbot ekzistues ChatGPT.

CEO i Open AI, Sam Altman më parë njoftoi në rrjetin social X se ai “ndihet sikur kjo është magji” dhe se kompania ka “punuar shumë” për disa gjëra të reja që ai mendon se njerëzve do t’i pëlqejnë.

Në videon më poshtë, shihni se si ky model i AI zgjidh një ekuacion linear dhe si. 

@verge

OpenAI showed how to interact with ChatGPT-4o using speech and your phone’s camera to solve math problems. #ai #chatgpt #openai #technews #math

♬ original sound – The Verge

Related posts

Teknologjia e re e inteligjencës artificiale e Google që “mund të gjejë syzet e humbura”!

D V

Për të qenë të qartë: TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

D V

Intel i afrohet marrëveshjes prej 11 miliardë dollarësh me Apollo për një fabrikë të çipave në Irlandë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky