Agjencia Zhurnal.mk.

Xhaferi: Nëse të gjithë largohen, pse do të insistoja të qëndroja

Shkup, 31 korrik – Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në intervistë për MIA-n deklaroi se do ta ndiqte vendimin e ministrave të Bashkimit Demokratik për Integrim dhe do të tërhiqej edhe ai nëse VMRO-DPMNE-ja voton për ndryshimet kushtetuese. 

“Rrjedhimisht, nëse të gjithë largohen, pse të insistoj që të qëndroj”, deklaroi Xhaferi.

Në lidhje me zgjedhjet parlamentare thotë se qëndrimi i tij personal është se zgjedhje duhet të ketë në terminin e rregullt dhe nuk ka arsye kjo të mos jetë kështu, përderisa për atë nëse zgjedhjet për kohë më të shkurt do të ndihmonin që BDI-ja të ruajë sa më shumë vota, thotë se për këtë duhen kalkulime të bëjnë organet partiake. 

“Me sa di unë, BDI ka deklaruar se mandati duhet të shkojë si mandat i rregullt dhe të kthehemi në procesin dhe sistemin e mandatit katërvjeçar. Por, vendimi i djeshëm që u bë i ditur është në kuadër të rezultatit apo deklaratës së takimit të liderëve mes kryeministrit dhe kryetarit të opozitës. Parakusht i opozitës ishte – po, do ta bënim këtë nëse BDI-ja shkon në opozitë dhe shpejtë u tha derisa po mbahej konferenca se nëse ky është parakusht për qytetarët, ne duhet të jemi jashtë kësaj Qeverie në mënyrë që ndryshimet kushtetuese të miratohen. Kryesia, lideri e kumtoi këtë”, deklaroi Xhaferi.

I pyetur nëse ai pajtohet me veprimin e tillë të BDI-së dhe se a do ta ndjekë në njëfarë mënyre, thotë se nëse është në favor të idesë do ta ndiqte këtë vendim. 

“Në parim nëse jeni pjesë e ndonjë organizate nëse ka mundësi do ta thoni mendimin dhe në fund nëse ka vendim, nëse dëshironi të vazhdoni të jenë pjesë e organizatës do ta respektoni vendimin i cili është marrë në të kundërtën duhet të vendosni të largoheni nga subjekti. 

Intervista me kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi në tërësi me video materialin do të publikohet nesër.

Related posts

Kompletohen grupet e punës për formimin e Qeverisë, do të takohen ditët e ardhshme

Redaksia

Kërcënime në stil mafioz ndaj kryetares së Gjykatës Kushtetuese: Një Krevat dhe një thikë i futen në garazhën e shhtëpisë

I Z

Intervistë ekskluzive e ish presidentit Ilir Meta: Vullneti i qytetarëve në Shqipëri do të triumfojë siç triumfoi në Maqedoni!

I Z

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky