Agjencia Zhurnal.mk.

Të gatuash tortë me luleshtrydhe është më e thjeshtë nga ç’mendon

Nëse mendoni se të gatuani një tortë në shtëpi është e vështirë dhe kërkon shumë punë, e keni gabim. Këtë na e vërtetoi Erida Kabashi, e cila ka sjellë një recetë të thjeshtë në faqen e saj në Instagram dhe me sa shohim nga fotot, torta duket sa e bukur, aq edhe e shijshme.

Përbërësit që ju duhen për kekun:

50 gr gjalpë i shkrirë
200 gr sheqer
300 gr miell
3 vezë
3 lugë gjelle kos
1 lugë kafeje sodë buke ose fryrës për kek
Pak vanilje
Luleshtrydhe të grira

Për kremin:

500 gr mascarpone
300 ml pana për ëmbëlsira
Pak vanilje
500 gr luleshtrydhe për dekorim

Mënyra e përgatitjes së kekut:

Ndezim furrën në 190 gradë. Në një enë rrahim gjalpin me sheqerin, shtojmë vezët një nga një, shtojmë kosin, miellin, sodën e bukës, vaniljen dhe disa luleshtrydhe të grira. E kalojmë brumin në tavë rrumbullake të lyer me gjalpë. E pjekim në furrë për rreth 40-50 minuta, por bëni provën me kunj për siguri.

Përgatisim kremin:

Rrahim me rrahës mascarponen, shtojmë panën e freskët duke vazhduar rrahjen, më pas shtojmë sheqer sipas dëshirës (në këtë recetë i janë shtuar 2 lugë gjelle). I hedhim pak pluhur vanilje dhe e lëmë në frigorifer. Pasi keku piqet, e lëmë të ftohet. Pasi është ftohur e ndajmë në dy pjesë, hedhim gjysmën e kremit në mes, disa luleshtrydhe të grira dhe sipër gjysmën tjetër dhe luleshtrydhe të grira dhe të plota për dekor.

Related posts

Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

D V

Racion sallate me fasule dhe avokado

D V

Pite me makarona: Recetë më të lehtë se kjo nuk do të mund të gjeni!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky