Agjencia Zhurnal.mk.

Turshitë pa konservanse: Domate të thara në vaj ulliri

Ato njihen zakonisht si “zahire” dhe zakonisht përgatiten gjatë verës për t’u bërë gati dhe konsumuar në çdo stinë

Përbërësit:

– domate,
– hudhër,
– borzilok,
– rozmarinë,
– vaj ulliri,
– kripë,
– piper,
– fletë dafine,
– trumzë, sipas dëshirës

Përgatitja:

Zgjidhni domatet përafërsisht të madhësisë së njëjtë në mënyrë që t’i thani në tërësi. Furrën ngroheni në 100 gradë celsius. Domatet lani dhe thani, fshini me leckë. Në fund të enës për pjekje vendosni letër për pjekje. Domatet prisni katër copash dhe rendisni në enë.

Thelpinjtë e paqëruar të hudhrës vendosni midis copave të domateve. Qitni kripë, piper dhe spërkatni me vaj ulliri.

Futni në furrë për tharje rreth 3 – 4 orë. Pastaj fikeni furrën dhe lërini domatet që të ftohen.

Related posts

Gjellë tigani me qepë të njoma, vezë dhe djathë kaçkavall

D V

Racion sallate me fasule dhe avokado

D V

Pite me makarona: Recetë më të lehtë se kjo nuk do të mund të gjeni!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky